Alarmantno stanje u Jablanici i Konjicu: Ima žrtava, veliki broj ozlijeđenih i nestalih

Kišne padaline u protekla 24 sata, na području općine Jablanica i Konjic prouzrokovale su poteškoće stanovnicima tih općina.

Veliki je broj poziva građana zbog ulaska vode u prizemne prostorije. Cestovna komunikacija, kao i telefonska je prekinuta iz pravaca Jablanica – Mostar, Jablanica – Risovac, Jablanica – Prozor-Rama, Jablanica – Konjic.

Zbog velikih bujica i odrona ugroženo je mnogobrojno stanovništvo, uz informacije da ima žrtava kao i veliki broj ozlijeđenih i nestalih osoba, priopćeno je jutros iz Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ).

Broj mrtvih i nestalih još uvijek nije poznat jer je Jablanica cestovno i komunikacijski odsječena od ostatka svijeta te nadležne službe još uvijek utvrđuju informacije.

Kako doznaje portal Jabuka.tv, pomoć je zatražena od Oružanih snaga BiH, a timovi za spašavanje Federalne uprave civilne zaštite već su upućeni u Jablanicu.
Na nekoliko mjesta magistralna cesta se urušila, a stradala je i željeznička pruga.

Dio Buturović Polja također je odsječen od lokalne ceste, kao i da je teško pristupiti unesrećenim ljudima. U mjestu Ostrožac došlo je do odrona pruge.

Na terenu su angažirani vatrogasci, policija, komunalna poduzeća, privatne tvrtke s mehnizacijom i vozilima, ali je sve to nedovoljno te je potrebna pomoć kako bi se situacija stavila pod kontrolu i ublažile posljedice nevremena i kišnih padalina na području općina Jablanica i Konjic, navodi se u priopćenju.

(www.jabuka.tv)

Back to top button