Udruženje ”Sinovi Podrinja” finansijski podržalo odlazak Amile Šahbegović na Svjetsko juniorsko prvenstvo u tekvondou

Danas je u prostoru poslastičarnice ”Podrinjka” u mjestu Divič svečano uručena finansijska pomoć Amili Šahbegović koja je izborila plasman na Prvenstvo svijeta tekvondoa u juniorskoj kategoriji. Nakon uspjeha na juniorskim tekvondo takmičenjima u Bosni i Hercegovini i osvojenih medalja na državnim i kup takmičenjima naše zemlje, Amila Šahbegović iz Zvornika ostvarila je plasman na juniorsko prvenstvo svijeta u ovoj olimpijskoj disciplini.

Troškovi odlaska na prvenstvo u Južnoj Koreji iznose nešto više od šest hiljada maraka i Amili je potrebna finansijska podrška kako bi otputovala na ovo prestižno takmičenje i tamo predstavljala svoj Klub, grad i državu. Među prvima koji su odlučili konkretno pomoći ovu mladu sportistkinju bili su članovi Udruženja ”Sinovi Podrinja”, a danas je u ime Udruženja Albin Alić uručio simboličnu pomoć koja će pokriti jednu šestinu ukupnih troškova odlaska Amile na prvenstvo.

Albin Alić je uz finansijsku podršku Amili uručio majicu i drveni grb Udruženja, kao i zastavu uz želju da Amila zastavu podigne visoko u Koreji nakon uspjeha na predstojećem prvenstvu. Amila je već ostvarila veliki uspjeh samim plasmanom na jedno ovako veliko takmičenje, naša je želja da kao Udruženje podržavamo mlade ljude u Podrinju onoliko koliko budemo u mogućnosti. Kakav god Amila rezultat ostvarila ona je već pobjednica jer je postigla rezultate koji zaslužuju pažnju i svaki vid podrške svih nas koji volimo ovaj grad, naše Podrinje i državu Bosnu i Hercegovinu. Nadamo se da će i naše institucije podržati Amilu na njenom putu uspjeha kojim ona sigurno korača. Kada Amila napravi zavidan rezultat na ovom takmičenju obećavam doček na vrhunskom nivou pri povratku u Zvornik, rekao je Alić.

Amila Šahbegović učenica je prvog razreda srednje škole ”Petar Kočić” u Zvorniku, tekvondo trenira od njene osme godine života i zahvalna je Udruženju na podršci. Nakon podrške od Udruženja Amila je rekla:

Zahvljujem se na iskazanoj moralnoj i finansijskoj pdršci Udruženja ”Sinovi Podrinja” što će mi olakšati pripreme i putovanje na ovo prvenstvo. Ranije sam državu Bosnu i Hercegovinu predstavljala na kadetskom prvenstvu, ali mi je jedna pobjeda nedostajala za medalju što ću pokušati ispraviti na predstojećem prvenstvu svijeta za juniore. Tekvondo je moja ljubav od malih nogu, želim istaći važnost dobre organizacije i rada mog kluba TKDK Zvornik i trenera Mladena Ristića koji su najzalusžniji za moje napredovanje. Moram pomenuti da je pomoć za odlazak na prvenstvo stigla i od Izdavačke kuće ”Nam” u Tuzli što će uz ovu današnju pomoć biti dovoljno da karte za Koreju obezbjedimo na vrijeme, nadam se da će do septembra biti još podrške kako bih pripreme obavila što bolje i moj klub, naš grad, Podrinje i državu predstavila u najboljem svjetlu.

Okupljeni su nakon male svečanosti uručenja nastavili druženje uz kafu i izvrsne kolače poslastičarne ”Podrinjka” u Diviču.

Back to top button